Techno Awards 2017-2018

 

De Food At Work Techno Award is een competitie waarbij we jongeren uitdagen om een technische innovatie voor een bedrijf uit te werken. Leerlingenteams van het 6de en 7de jaar TSO en BSO gaan aan de slag in voedingsbedrijven met een technische uitdaging.

 

TEAM 1: Vrije Technische Wafels 

Vrije Technische Scholen - Sint-Niklaas

Bedrijf Lilly's Cake

Projectnaam en projectbeschrijving 

Deegdosering voor wafellijn: Ontwikkeling van mobiele deegdoseringsmachine die de snelheid van de productie van wafels op oude lijnen kan doen opdrijven met 30%. 

Doelstelling

Door het bouwen van een nieuwe skid met deegdosering, verhoogt de nauwkeurigheid van afvullen en de hygiëne. Door de grote nauwkeurigheid bewerkstelligen we minder verlies en kunnen we met dezelfde hoeveelheid deeg meer wafels produceren. De verhoogde hygiëne zit hem vooral in de opbouw van de skid.

 

TEAM 2: Friesland Campina Team 

Emmaüsinstituut - Aalter

Bedrijf Friesland Campina

Projectnaam en projectbeschrijving 

Vernevelen van een condenser koeltoren: Bij warme omgevingstemperatuur kan de condenser niet voldoende koelen. We optimaliseren de bestaande installatie door het plaatsen van 2 pneumatische bolkranen. 

Doelstelling

Door het vernevelen van de condenser met water zou het rendement van de condenser stijgen bij warme buitentemperatuur.We beogen hiermee een beter rendement van de PET koelcompressor, wat onmiddellijk resulteert in een efficiënter productieproces. 

 

TEAM 3: Friesland Campina Team MVT

Emmaüsinstituut - Aalter

Bedrijf Friesland Campina

Projectnaam en projectbeschrijving 

Lageropstelling: Het maken van een opstelling met verschillende montagemogelijkheden van lagers die kan dienen als model en oefening.

Doelstelling

Om sneller tot  oplossingen en constructieve voorstellen bij problemen en storingen met lagers te komen, bouwen de leerlingen een opstelling met verschillende montagemogelijkheden. Deze opstelling kan ook gebruikt worden als didactisch materiaal voor interne opleidingen van techniekers en operatoren.

 

TEAM 4: Chocolate

VBernardus technicum - Oudenaarde

Bedrijf Chocolaterie Jonas

Projectnaam en projectbeschrijving 

Chocolate: Automatiseren van het vullen van pralinevormen.

Doelstelling

Automatiseren van het vullen van pralinevormen, zodat ambachtelijk karakter kan behouden worden. 

Project delen.