Advies

Advies

Dankzij een waaier aan tools staat VINTO je met raad en daad bij om je medewerkers zo doeltreffend mogelijk op te leiden.

 

UPGRADETRAJECTEN
Op zoek naar technische profielen? Til je eigen personeel naar een hoger technisch niveau!

Via een upgradetraject geef je je operatoren en lijnverantwoordelijken meer technisch inzicht. Hierdoor zijn ze beter gewapend om stilstanden te vermijden of storingen zelf te verhelpen. Resultaat: je technische dienst wordt ontlast!

Pedagogisch onderlegde trainers dompelen je personeel tijdens een upgradetraject onder in een technisch kennisbad. In verstaanbare taal brengen ze de basisbeginselen van elektriciteit, mechanica en onderhoudspneumatica bij. Ook de praktijk komt aan bod via oefeningen, feedbackmomenten en terugkoppeling naar de werkvloer.

Je kan inschrijven op de kalendermodules, maar ook inhousetrajecten zijn mogelijk.

TECHNISCHE SCREENING
Doelgericht opleiden dankzij onze technische screeningstool.

Om de upgradetrajecten en opleidingsmodules nog beter op je noden af te stemmen, ontwikkelde VINTO een technische screeningstool. Deze brengt de technische kennis van operatoren en techniekers in kaart. Zo krijg je een zicht op de individuele en collectieve opleidingsbehoeften. VINTO stelt op basis daarvan een strategisch opleidingsplan op.

Deze praktische, custommade tool biedt heel wat toepassingen. Zo kan je het kennisniveau van je technische dienst, sollicitanten of nieuwe techniekers bepalen. Of het technische potentieel van je operatoren.

Kortom, de tool ondersteunt je in je zoektocht naar technische knowhow en begeleidt je bij de in- en doorstroom van technische functies.

INSTRUCTIEFICHES
Vlotte in- en doorstroom dankzij instructiefiches.

VINTO helpt je bij het opstellen van heldere, concrete instructiefiches; maar ook bij de begeleiding van je personeel dat deze fiches opmaakt.

Goed opgemaakte instructiefiches zorgen er immers voor dat nieuwe werknemers sneller worden opgeleid. Het zijn ook handige tools bij de ontwikkeling van je medewerkers en het borgen van de kennis van je ervaren mensen. Doordat iedereen weet wat hij of zij moet doen en er veilig wordt gewerkt, stijgt bovendien de jobtevredenheid!

DIDACTISCH MATERIAAL

Steeds complexere productieprocessen in een sterk geautomatiseerde productieomgeving vereisen continue bijscholing en opleiding van operatoren. Didactisch materiaal is dan ook een must om opleidingen zo praktisch mogelijk te maken.

Wil je je opleidingen dichter bij de praktijk brengen? VINTO helpt je bij de ontwikkeling van praktische leermiddelen en didactisch materiaal.

BEDRIJFSACADEMIE
Heeft jouw bedrijf de ontwikkeling van zijn mensen op nummer één staan?
Met een academy ontsluit je bedrijfsspecifieke kennis en train je continu in je organisatie.

Gedaan met versnipperde kennis en het ‘er even bijdoen’ van opleidingen! VINTO helpt je bij het opzetten en ontwikkelen van je eigen bedrijfsacademie. Een academie die je medewerkers en dus je bedrijf doet groeien.

De combinatie van een goede structuur en eigentijdse, slimme leervormen zorgt voor een leuke manier van leren met zichtbaar resultaat.