Voor scholen

Voor scholen

 

SCHOLEN

Het industrieel bedrijfsleven waardeert technisch onderwijs meer dan ooit. Wie afstudeert uit een technische richting heeft een sterk profiel op de arbeidsmarkt! Jammer genoeg studeren steeds minder leerlingen af.  Door innovaties en de realiteit van de werkvloer tot in de klas te brengen ondersteunt VINTO het technisch onderwijs om het aantrekkelijker en daadkrachtiger te maken Schoolateliers zijn de perfecte plaats voor werknemers om bij te leren. Ze kunnen er met het juiste materiaal en zonder de hectische omstandigheden van de productie technische competenties onder de knie krijgen. 

VINTO huurt buiten de schooluren de ateliers van technische scholen voor zijn open en maatopleidingen. Met deze opbrengsten kunnen scholen nieuwe investeringen doen. Maar daar blijft het niet bij. Naast deze bedrijfsopleidingen, gaan we ook op zoek naar zinvolle projecten voor leerlingen. 

LEERKRACHTEN
Technische leerkrachten zijn de belangrijkste brugfiguren in de werking van VINTO. Zij blinken uit in zowel techniek als didactiek.

Stap je in het VINTO-netwerk, dan geef je regelmatig opleiding over jouw vakexpertise aan werknemers uit bedrijven uit jouw ruime regio. Zo blijf je bij met de dagelijkse realiteit van de werkvloer. Je komt verder ook in contact met even gedreven leerkrachten … en je verdient een cent bij!

Ben jij die technische leerkracht die uitblinkt in zijn vak en wil ook jij je vakkennis delen met werknemers?  Of misschien ben je wel op zoek naar zinvolle projecten waarmee jouw leerlingen zich kunnen uitleven? 

LEERLINGEN

VINTO inspireert leerlingen en laat hen kennismaken met de dagelijkse realiteit van de werkvloer door op zoek te gaan naar zinvol projectwerk waar ze gedurende het schooljaar aan kunnen werken.

Dat kan een opdracht, een GIP of een stage zijn. Ben je als school of als leerkracht op zoek naar reële uitdagingen, praktijken en ambitieus projectwerk?

VINTO verschaft je praktische opdrachten die rechtstreeks uit het bedrijfsleven komen. Hierdoor zijn ze interessant en relevant.