Randstad coacht uitzendkrachten naar een technisch hoger niveau

Piekperiodes maken het extra moeilijk om technische operatoren te vinden, zo ook bij Greenyard Prepared. Randstad loste dit op door tien actieve uitzendkrachten een technische basisopleiding aan te bieden. Een upgradetraject van een maand met voordelen voor alle partijen: Randstad helpt het bedrijf aan personeel én de medewerkers zijn beter inzetbaar en meer betrokken op de werkvloer. Greenyard Prepared in Bree is een divisie van Greenyard die naast hittebehandelde groenten en fruit, ook kant-en-klare producten produceert en verdeelt. Nu de lijnen steeds meer geautomatiseerd zijn, groeit ook de nood aan medewerkers met meer technische affiniteit. Om in deze leemte te voorzien nam Randstad Inhouse – de vaste uitzendpartner van Greenyard – het initiatief tot een upgradetraject voor hun uitzendkrachten.

Tien gemotiveerde uitzendkrachten

Uit de pool van uitzendkrachten die bij Greenyard Prepared aan het werk waren, selecteerde Randstad tien deelnemers voor dit traject van één maand. Naast enkele testen en beoordelingsgesprekken, werd de motivatie gescreend. De gekozen productiemedewerkers mochten een intensief opleidingspad op maat van de job aanvatten dat in samenwerking met VINTO werd ontwikkeld.

Op de schoolbank én on the job 

VINTO is gespecialiseerd in het ontwerpen en organiseren van technische opleidingen. Hiervoor doen ze een beroep op de pedagogische knowhow van docenten uit het technisch onderwijs die voeling hebben met de werkvloer; in dit geval docenten van het Technisch Instituut Sint-Michiel in Bree. In dit technisch instituut volgden de uitverkoren operatoren een basisopleiding techniek. Opleiding on the job door medewerkers van Greenyard Prepared maakte hun upgrade compleet.

Het moet gezegd: Randstad ging er helemaal voor. De uitzendconsulenten bieden de cursisten daarom de nodige coaching en begeleiding. Een mooi voorbeeld van een doeltreffende samenwerking tussen hr, uitzendconsulenten, productiemanagement en docenten.

Betrokken en verantwoordelijke mankrachten 

Dankzij de opleiding begrijpen de operatoren beter hoe de machines werken en zijn ze perfect in staat om eenvoudige mechanische en elektrische werkzaamheden die nodig zijn correct te signaleren. Het spreekt voor zich dat dit hun betrokkenheids- en verantwoordelijkheidsgevoel verhoogt, wat het bedrijf enkel maar ten goede komt.

Getuigenis delen.