Over VINTO | Contact     Zoek
IPV - Voedingsindustrie
 

Home < GetuigenissenUpgradetraject in de kijker:

Tweetalige training storingsdiagnose voor Colruyt Group is schot in de roos.

Een jaar geleden, op 1 september 2015, opende het technische opleidingscentrum van Colruyt Group zijn deuren. Nieuwe technische medewerkers leren er in een veilige omgeving werken met onder andere heftrucks, stapelaars en vorkliften. En ervaren werknemers frissen er hun vaardigheden op. Zo loopt er nu een opleiding storingsdiagnose – een samenwerking tussen Colruyt Group en VINTO.

Opleidingen voor anciens en nieuwe krachten

Opleidingsverantwoordelijke van Colruyt Group Tom Schets: "Sinds een jaar leiden we onze technici zelf op. Het opleidingscentrum is een belangrijke poot van Technics, Real Estate & Energy, de technische dienst van Colruyt Group. Drie interne trainers geven er drie dagen per week les – zowel theorie als praktijk. Zij focussen vooral op de besturing van onze toestellen. In het opleidingscentrum bootsen we de winkels na, met materieel, deuren, buzzers en lampen. Zodat onze nieuwe mensen vlot leren manoeuvreren in een veilige en goed uitgeruste omgeving."

"Voor onze ervaren technici hebben we een apart programma. Zo loopt er nu een bijscholing om storingen te voorkomen en snel aan te pakken. In het Frans én in het Nederlands. Omdat het een heel gespecialiseerde training is, in twee talen en toegepast op onze toestellen, riepen we de hulp in van VINTO."

Tweetalige bijscholing over storingsdiagnose

VINTO-projectcoördinator Nele Delvoye: "We bouwden de opleiding van de grond op. Daarom brachten we de Colruyt-chefs samen met Franstalige en Nederlandstalige docenten van technische scholen uit de buurt. Een grote groep betekent heel uiteenlopende ideeën. Dus verdeelden we hen in kleinere groepjes en lieten we hen per twee een module uitwerken."

"Dankzij de openheid en vlotte communicatie van alle medewerkers is het tweetalige opleidingsprogramma een toppertje. In vijf modules van een dag belichten we alle aspecten rond storing. Werknemers leren technische plannen lezen en testen de theorie op een robot die flessen uit bakken haalt."

Lovende reacties van de deelnemers

Tom Schets: "De training is nu halfweg en de deelnemers zijn enthousiast over de inhoud. Oók de ingenieurs met een sterke technische achtergrond. Vooral de module over de technische plannen is een voltreffer!"

En de chefs? "Die zijn in hun nopjes. Ze volgen telkens de eerste sessie mee en sturen bij waar nodig. De chefs en docenten wisselen voortdurend ideeën uit. Zo wordt de opleiding nóg beter."

Samenwerking met technische scholen

"Dit jaar starten er nog heel wat nieuwe werknemers. Ook voor hen plannen we de opleiding in. En ik promoot ze ook bij onze niet-technische collega's en technisch geschoolden die nu een andere functie hebben. Want de nood aan technisch geschoolde arbeidskrachten is hoog."

"Door te kiezen voor VINTO zetten we in op een nog intensievere samenwerking met scholen. Naast de technische opleidingen met VINTO docenten, stel ik ons opleidingscentrum met plezier open voor klassen uit het secundair onderwijs. Zo maken we de brug tussen opleiding en arbeidsmarkt. Broodnodig!"Meer informatie?


U kunt steeds meer info krijgen bij 

 

Nele Delvoye: 0476 971 936

 

Eefje Van Lancker: 0476 969 401
 
 

Kalender opleidingen 2019

 

Bekijk in 1 oogopslag het overzicht met kalenderopleidingen: BA4, BA5, TIG-lassen, storingzoeken, onderhoudsmechanica ...

 

Download VINTO-brochure

 

De VINTO-opleidingsbrochure geeft je per opleidingsfiche een gedetailleerde uitleg over de opleidingsinhoud. Data en locatie vind je hierboven terug in de kalender.| Disclaimer | Privacy
  Design by Just Catch Up - Developed by NettoolS