Over VINTO | Contact     Zoek
IPV - Voedingsindustrie
 

Home < Docenten en scholen


Blik op Techniek in de industrie  

 

 

Aan de hand van een aantal getuigenissen maak je kennis met nieuwe technische ontwikkelingen op het werkterrein, bestemd voor technische leerkrachten, instructeurs, docenten, begeleiders, TA's, TAC's,.... 

 

 

07/05/2019: Reliability Maintenance

 

Betrouwbaarheid is in een industriële omgeving dé basisvoorwaarde voor succes. Machines die doen wat ze moeten doen, op de momenten dat dit ervan verwacht wordt. Het doel is dus om zo weinig mogelijk storingen te hebben, en alleszins de impact van storingen te minimaliseren.
Verschillende onderhoudstechnieken integreren, vergroten de kans dat een machine of onderdeel gedurende de ontwerplevenscyclus op de vereiste wijze zal functioneren, met een minimum aan onderhoud.

We geven het woord aan twee technisch managers van Westvlaamse industriële bedrijven:

 

1/ Agristo: Steven Volckaert: group maintenance manager

Lanceren van  Reliability Management bij Agristo: Het opstarten van onderhoudssoftware & magazijnwerking over de verschillende vestigingen. Waar te beginnen?

 

2/ Bekaert: William Bauters: Global asset & maintenance manager

Aanpak Reliability Engineering binnen Bekaert.  Waarom is Reliability Engineering zo belangrijk en hoe wordt dit toegepast in de verschillende Bekaert fabrieken?

 

Praktisch

Locatie: Bekaertstraat 2 - 8550 Zwevegem

Datum: 07/05/2019

Aankomst vanaf 13u30
Workshops van 14u tot 17u
 
Schrijf hier in!

 

 

  

14/11/2019: Sensortechnologie


De groeiende populariteit van slimme fabrieken zal de behoefte aan sensortechnologieën doen toenemen. Ze garanderen nauwkeurigheid en handhaven de consistentie in de productie. Bovendien zorgen sensortechnologieën ook voor de veiligheid van de apparatuur en de industriële omgeving.

We geven het woord aan twee Technisch Managers van industriële bedrijven:

 

1. Augmented Guided Vehicles:
Bart De Langhe, Technical Manager Mulder Natural Foods


Automated guided vehicles (agv's) zijn in opmars. Deze vehicles zijn zelfstandige, onbemande voertuigen die producten door een fabriek of magazijn kunnen vervoeren. Doordat de wagen uitgerust is met een safety scanner met meerdere veiligheidsvelden kan deze zich veilig in een bemande omgeving verplaatsen. Mulder introduceerde in april 5 AGV's van de firma SNOX-Grenzebach. Deze toestellen brengen ons basisproduct (verpakt in bigbags) van en naar het automatisch magazijn. Ze zijn uitgerust met twee veiligheidsscanners van SICK, extra detectie voor aanrijding, bovenop een lasersscanner voor positie, een absolute draadencoder voor hoogte-instelling vorken, een manuele bediening met gyrosensor,...


2. Optisch Sorteren
Bart Nollet, Technical Manager Ardo

Van stokjes in bonen of peultjes in erwten tot voorwerpen die niets te maken hebben met de groente (steentjes , plastiek , hout , metaal , ongedierte) worden verwijderd uit de productenstroom dankzij verschillende technologieën.
Kleurcamera's , laser technieken , X ray , infrarood , UV verlichting worden hiervoor gebruikt.
In deze workshops krijgt u een glimp van deze vaak gebruikte technologieën.


Praktisch

Locatie:  Ardo, Wezenstraat 160, 8850 Ardooie
Datum: 14/11/2019
Aankomst vanaf 08u30
Workshops van 09u tot 13u, inclusief broodjeslunch

 

Schrijf hier in!

 

Deze sessies zijn een organisatie powered by POM West Vlaanderen

  | Disclaimer | Privacy
  Design by Just Catch Up - Developed by NettoolS